Honorato Dalila
Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου

Είναι απόφοιτος του Ανώτατου Ινστιτούτου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας (Πτυχίο Κοινωνικής Επικοινωνίας με ειδίκευση στη Δημοσιογραφία) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «Ήθος και Πάθος: Η εξέλιξη της πειθούς και της κατασκευής της εικόνας του ηγέτη από τη σκοπιά της φιλοσοφίας της επικοινωνίας» στο ίδιο Τμήμα. Το γνωστικό αντικείμενό της είναι η Αισθητική με έμφαση στη Σημειολογία της Εικόνας. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται Είναι η εμπνεύστρια του διεθνούς, διεπιστημονικού συνεδρίου «Ταμπού-Παράβαση-Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη», συνιδρύτρια του δικτύου FEMeeting: Women in Art, Science and Technology, καθώς και μέλος της ομάδας επιμελητών του Technoetic Arts Journal. Είναι μέλος του InArts Lab του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Παράλληλα με το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο της δραστηριοποιείται ως εικαστικός και bioartist.

Ρόλοι / Αρμοδιότητες στο Έργο:

  • Συντονισμός ασφαλών χώρων για την ανταλλαγή ιδεών πάνω σε οριακά ζητήματα που αφορούν τη σχέση μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης.
  • Ανάλυση προτύπων θεωρίας της Τέχνης κα της Επικοινωνίας.

Συμμετοχή σε έργα συναφούς περιεχομένου:

  • BRENDA – Digital gastronomy routes – Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ - ΕΠΑΝεΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020.
  • ΒΥΖΑRT - Byzantine Art and Archaeology Thematic Channel - Connecting Europe Facility πουυλοποιούνται μέσω του Innovation and Networks Executive Agency.

Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Εμπειρία:
https://avarts.ionio.gr/gr/department/people/79-honorato/


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας