Η metaverse εκδοχή του Ionian Islands Film Office, από τον Κόμβο Παιχνιδοποίησης του HAL, στο TTT 2023 Malta

ShareThis
Δημοσίευση: 13-10-2023 10:16 | Ενημέρωση: 16-10-2023 12:24 | Προβολές: 892
image

Το Hub of Art Laboratories (γνωστό και ως HAL), ένα από τα πιο φιλόδοξα και καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα που έχει αναλάβει το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, έλαβε πρόσφατα την πρώτη του, εκτενή παρουσίαση, κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Διεπιστημονικού Συνεδρίου Taboo – Transgression – Transcendence in Art & Science (26-29 Σεπτεμβρίου, Βαλέτα, Μάλτα).

Σε συμφωνία με ένα από τα διαχρονικά θέματα του Συνεδρίου η παρουσία τού HAL στο TTT 2023 Malta επικεντρώθηκε στη σύγκλιση μεταξύ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας και στο πόσο καινοτόμα, δημιουργική και επωφελής μπορεί να είναι η σύγκλιση αυτή. Μέσα από μια σειρά ομιλιών, performances και εγκαταστάσεων, τα στελέχη του HAL ανέδειξαν την έρευνα του προγράμματος σε ένα ευρύ φάσμα τομέων αιχμής, φάσμα το οποίο περιλαμβάνει και τα: Παιχνιδοποίηση, τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και το μετασύμπαν, Τεχνητή Νοημοσύνη, Τηλεματική τέχνη, BioArt, Τέχνη και Τεχνολογία του Ήχου.

Μεταξύ των έργων που συμπεριλήφθηκαν στο HAL ArtBox (27-29 Σεπτεμβρίου), ήταν μια εγκατάσταση η οποία παρουσίαζε σε επισκέπτες και σύνεδρους τη metaverse εκδοχή του Ionian Islands Film Office. Αυτή η εικονική προέκταση του Film Office δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κόμβο Παιχνιδοποίησης του HAL, υπό το συντονισμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Δεληγιάννη. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα Spatial, η εκδοχή Εικονικής Πραγματικότητας του Film Office είναι σχεδιασμένη παρομοίως με ένα φυσικό χώρο και προσφέρει σε επαγγελματίες της κινηματογραφικής και της τηλεοπτικής βιομηχανίας τη δυνατότητα να διεξάγουν ιδιωτικές συναντήσεις, καθώς και πληροφορίες για δυνητικές τοποθεσίες γυρισμάτων, όπως επίσης και λεπτομέρειες για ταινίες και σειρές που έχουν γυριστεί στο παρελθόν στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα εξυπηρετεί τις ανάγκες θεματικών επισκεπτών, τουριστών και επαγγελματιών της τουριστικής βιομηχανίας, προσφέροντας περιεχόμενο το οποίο αφορά τοποθεσίες της Περιφέρειας, καθώς και δυνατότητες σχεδιασμού ταξιδιών, πληροφορίες από ιστότοπους κρατήσεων εισιτηρίων και διαμονής και δυνατότητες επικοινωνίας με τοπικές επιχειρήσεις. Παρέχει επίσης εύκολη πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, ενώ παράλληλα προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη και στηρίζει την τοπική οικονομία.

Η παρουσίαση/εγκατάσταση στο ArtBox του HAL ανέδειξε το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει το εικονικό, metaverse Ionian Islands Film Office και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το καινοτόμο έργο που παράγει το Πρόγραμμα HAL.

Περισσότερα για την παρουσίαση:
https://hal.avarts.ionio.gr/gr/creative-hubs/gamification/

Περισσότερα για τον Κόμβο Παιχνιδοποίησης:
https://avarts.ionio.gr/ttt/2023/gr/presentations/1245/


Κεντρική φωτογραφία: Ο Επίκουρος Καθηγητής Ιάκωβος Παναγόπουλος (Κόμβος Παιχνιδοποίησης του HAL) παρουσιάζει δυνητικές τοποθεσίες γυρισμάτων στο metaverse


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας