Σταματέλλα Λάμπουρα
Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επιστήμη της Πληροφορίας από το Τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ειδίκευση κατά την οποία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα Σημασιολογικού Ιστού, Ψηφιακών Βιβλιοθηκών, Οντολογιών, σχημάτων μεταδεδομένων, ψηφιακής διατήρησης καθώς και ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων. Έχει επιπρόσθετα εκπαιδευτεί και ασχοληθεί με τους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, της ηλεκτρονικής μάθησης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.  Το γνωστικό αντικείμενό της είναι η Πληροφορική. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στους τομείς του physical computing, των διαδραστικών διεπαφών και της επαυξημένης πραγματικότητας, με έμφαση στη χρήση των παραπάνω τεχνολογιών στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών InArts.eu. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπεύθυνη του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύων του Ιονίου Πανεπιστημίου και ως υπεύθυνη συστημάτων του Υπολογιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αρμοδιότητες στο έργο:

  • Υπεύθυνη της Ομάδας Τεχνικής Υποστήριξης

Συμμετοχή σε έργα συναφούς περιεχομένου:

  • BRENDA – Digital gastronomy routes – Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ - ΕΠΑΝεΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020.
  • CIAK – Common Initiatives to AcKnowledge and Valorize the Tourism Potential of the Program Area through Cinema – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020.
  • EASTN_DC – European Art-Science-Technology Network for Digital Creativity– EU Culture Programme 2007-2013.
  • Listen lEArn Play (LEAP), Αύξηση Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας προς Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ 2009-2014.
  • Υπηρεσίες Υποστήριξης και Εξυπηρέτησης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Πλαίσιο της Ψηφιακής Σύγκλισης- Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Εμπειρία:
https://avarts.ionio.gr/gr/department/people/228-lampoura/


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας