Παρουσίαση Ionian Islands Film Office Metaverse [Απολογισμός - Μάιος 2023]

ShareThis
Δημοσίευση: 20-05-2023 13:31 | Προβολές: 228
image

Ένα ακόμη μέρος του καινοτόμου και εξωστρεφούς έργου του HAL παρουσιάστηκε δημοσίως την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η metaverse εκδοχή του Ionian Film Office παρουσιάστηκε στην ολότητά της από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα. Ρόδη Κράτσα, καθώς και τους Δρ. Ιωάννη Δεληγιάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή, και Δρ. Ιάκωβο Παναγόπουλο, σκηνοθέτη και ακαδημαϊκό υπότροφο στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παρούσες κατά την εκδήλωση ήταν και η Έφορος Αρχαιοτήτων, κα. Διαμαντώ Ρηγάκου, η Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , κα. Παναγιώτα Τζάννε, και η επικεφαλής του Ionian Film Office, κα. Αγγέλα Κροκίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το εγχείρημα είναι πρωτοπόρο, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα. Παρουσιάζει έναν τεχνολογικά πρωτοπόρο τρόπο μέσω του οποίου οποιοσδήποτε επαγγελματίας της οπτικοακουστικής βιομηχανίας ανά τον κόσμο μπορεί να διεξαγάγει συναντήσεις, να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες στην Περιφέρεια  και να επιθεωρήσει πιθανές τοποθεσίες και χώρους γυρισμάτων για ταινίες και σειρές. Όλα τα παραπάνω δεν διεκπεραιώνονται απλώς με βιντεοκλήσεις και πλοήγηση στο διαδίκτυο. Όπως τόνισε ο Δρ. Παναγόπουλος, το Film Office στο metaverse αποτελεί έναν 3D/VR χώρο ο οποίος προσφέρει ξεχωριστά δωμάτια για ιδιωτικές συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών, καθώς και τη δυνατότητα για κάθε χρήστη/χρήστρια να περιηγηθεί εικονικά σε δυνητικούς χώρους γυρισμάτων ενώ ταυτόχρονα διαβάζει πληροφορίες για αυτούς και τις διάφορες σειρές ή ταινίες που ενδεχομένως μαγνητοσκοπήθηκαν εκεί. Επιπλέον –και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό- πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη στη χρήση πλατφόρμα, κατάλληλη για όλα τα είδη συσκευών – έξυπνα τηλέφωνα, τάμπλετ, φορητούς και σταθερούς υπολογιστές καθώς και συσκευές πλοήγησης σε χώρους εικονικής πραγματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε επίσης πως το Film Office των Ιονίων Νήσων θα γίνει εταίρος του αντίστοιχου γραφείου στο Παρίσι – δηλαδή, ενός από τα πιο ενεργά και φημισμένα Film Offices παγκοσμίως –, μέσα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας, τον Ιούνιο του 2023. Πολυδιαφημισμένες παραγωγές όπως η σειρά Maestro και οι ταινίες The Return (κινηματογραφική μεταφορά της Οδύσσειας με τον Ralph Fiennes και τη Juliette Binoche) και My Big Fat Greek Wedding 3 υπήρξαν καταλυτικές στο να προσελκυσθούν και άλλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στην περιοχή των Ιονίων Νήσων. Η ίδρυση του εικονικού Ionian Film Office θα αυξήσει αυτήν τη δημοφιλία ακόμη περισσότερο.

Μαζί με την καινοτόμο και ουσιαστικά επωφελή συνεισφορά του στις τοπικές δημιουργικές βιομηχανίες, η metaverse εκδοχή του Ionian Film Office αποτελεί ένα σπουδαίο προωθητικό εργαλείο και για τον τουριστικό τομέα των Ιονίων Νήσων, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κυρία Κράτσα. Οι υπηρεσίες που περιγράφονται παραπάνω (εικονικές συναντήσεις σε ιδιωτικά δωμάτια, περιηγήσεις σε πιθανά καταστήματα και άλλους χώρους, συλλογή πληροφοριών για τους χώρους αυτούς, γνωριμία με επαγγελματίες της περιοχής) προσφέρονται και σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν ή/και να διοργανώσουν εκδηλώσεις όπως πάρτυ, δεξιώσεις, γάμους, συνέδρια κ.λπ. στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων.

Αυτή η διττή λειτουργία συμβαδίζει απολύτως με έναν από τους κύριους στόχους του HAL: την προώθηση της δημιουργικής και της τουριστικής βιομηχανίας των Ιονίων Νήσων, μέσα από την ταυτόχρονη ανάδειξη του πλούσιου πολιτισμικού και φυσικού τοπίου της Περιφέρειας.

Βλ. επίσης: https://enimerosi.com/article/78010/Kainotomia-tou-Film-Office-tis-Perifereias-Ionion-Nison


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας